Speeldag 12: verslag 1e elftal - Jong Zulte: 2 - 1

Doelpunten:
9’ 1-0: Roy Janssens (assist Kris Van Lippevelde)
72’ 2-0: Brecht Van Waeyenberghe (assist Ken Van Den Steen)
74’ 2-1: Jenzy Van Glabeke

Opstelling Borsbeke:
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens (87’ Marijn De Paepe), Christof Maes, Ken Van Den Steen (88’ Jany Schamelhout), Brecht Van Waeyenberghe, Jens Okerman (89’ Daan De Troyer), Jeffrey Snauwaert, Bram Baeyens

Jong Zulte:
Jaron Lemey, Dieter Vandenbuerie, Jasper De Cuyper (77’ Armin Erdös), Jens De Coninck (67’Jenzy Van Glabeke), Naïm Amri, Pieter Rogge, Michiel Deweer, Lieven Cnudde, Niels Cottenier, Maximme Goeminne, Bram Decuyper, Michael Geamanu, Joeri Serruys

Borsbeke moet deze zondag aantreden tegen de eerste in de stand. De zebra’s hebben na de uitschuiver tegen hekkensluiter Eine iets recht te zetten. Enkel Jordy Van Melkebeke ontbreekt nog op het scheidsrechtersblad.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd begint de thuisploeg gedreven na het eerste fluitsignaal. Dit resulteert al na drie minuten in drie hoekschoppen op rij. Die leveren geen echt gevaar op maar de teneur is meteen gezet. Na vijf minuten wedstrijd moet de bezoekersdoelman al een eerste keer tussenkomen op een schot van Ken Van Den Steen. Dan brengt Kris Van Lippevelde de bal in de grote rechthoek. De Zultse doelman komt ver uit. Roy Janssens is goed bij de les en lobt beheerst binnen. De thuisploeg op voorsprong. Zulte probeert dadelijk weerwerk te bieden maar de Borsbeekse defensie geeft voorlopig geen krimp. Het tempo ligt hoog met felbevochten duels. De zebra’s trachten met goed voetbal de tegenstander op eigen helft vast te pinnen. Na een kwartier dwingt Zulte een hoekschop af. Thomas De Moor komt goed tussen. Borsbeke rukt op maar de actie van Christof Maes wordt afgebroken. Jeffrey Snauwaert trapt de vrijschop netjes op doel maar de doelman komt goed tussen. Halfweg de eerste helft behoedt thuisgoalie Jonathan Van Daele met een sterke tussenkomst zijn ploeg voor de gelijkmaker. Twee minuten later bokst Jonathan Van Daele een vrije trap van Lieven Cnudde uit doel. Op het halfuur is het opnieuw Borsbeke dat de plak zwaait. Een vrijschop van Ken Van Den Steen belandt net naast. Zulte countert en de Borsbeekse keeper houdt weer stand. Borsbeke blijft de best voetballende ploeg en de toch wel talrijk opgekomen supporters krijgen een waar spektakelstuk voorgeschoteld. De zebra’s gaan de rust in met de 1-0 voorsprong op het bord.

Bij het begin van de tweede speelhelft komen beide elftallen in dezelfde opstelling aan de aftrap. De zebra’s dwingen al van in de eerste minuut een hoekschop af. De doelman moet de trap van Ken Van Den Steen in eerste instantie lossen maar pakt de rebound. Na deze fase komt een vrijschop van Brecht Van Waeyenberghe in de viermansmuur terecht. Zulte repliceert en Jonathan Van Daele moet alweer alle zeilen bijzetten. Dan volgen nog twee mooie Borsbeekse kansen. Christof Maes botst op de verdediging en een strak schot van Kenneth Bovendaerde gaat net over. Een tweede Borsbeekse treffer hangt in de lucht. Zulte kan voorlopig het spel niet maken. Pas na een kwartier in de tweede helft komt het eerste Zultse gevaar. Een vrije trap van Jenzy Van Glabeke gaat hoog over. De bezoekers creëren meer en meer gevaar en zet best wat druk voor de Borsbeekse goal. Bram Decuyper trapt naast en een hoekschop van captain Lieven Cnudde wordt goed weggewerkt. In de 72ste minuut komt dan de verlossing voor de thuisaanhang. Brecht Van Waeyenberghe gaat op doel af en kan nog net Ken Van Den Steen bereiken. Die wint het duel en legt uit de hoek scherp voor doel. Brecht Van Waeyenberghe kan vrij inschieten. De dubbele voorsprong is een feit. De zebra’s kruipen niet achteruit maar de leider zet alles op alles om nog iets uit de brand te slepen en de leidersplaats te behouden. De Borsbeekse defensie krijgt het zwaar, maar blijft de bovenhand houden. Een kwartier voor tijd kan Zulte dan toch iets te makkelijk de aansluitingstreffer binnenleggen. Bij een hoekschop van Lieven Cnudde wordt de bal in eerste instantie weggewerkt. Jenzy Van Glabeke mag de rebound tegen de netten leggen. Zulte put moed uit de aansluiting en de zebra’s moeten even bekomen. Even later mist Ken Van Den Steen net de 3-1. Het wordt nog een lang kwartier voor de zebra’s. Vijf minuten voor tijd lijkt het noodlot toe te staan maar gelukkig voor de thuisploeg gaat de bal via de buitenkant van de paal buiten. Het blijft warm voor het Borsbeekse doel. Net voor affluiten claimen de bezoekers nog een penalty maar de ref plooit niet en geeft hoekschop. Die gaat hoog over.

Borsbeke heeft de scalp van de leider beet na een mooi kijkstuk. De meest voetballende ploeg behaalt hier verdiend de drie punten. Door dit puntenverlies komt buur Bambrugge aan de leiding en komen de zebra’s op een prachtige gedeelde derde plaats staan. Met nog drie wedstrijden te gaan in de heenronde is dat een verdiend maar onverhoopt resultaat. Zaterdag maakt Borsbeke kennis met Windeke dat achtste in de rangschikking staat.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01