Speeldag 6: verslag KVC DT Borsbeke - Gijzel-Oosterzele: 7 - 4

Doelpunten:
0-1: Lorenzo Berwouts
0-2: Dino Cornet
1-2: Brecht Van Waeyenberghe (assist Christof Maes)
2-2: Brecht Van Waeyenberghe (assist Jeffrey Snauwaert)
3-2: Kenneth Bovendaerde (assist Jeffrey Snauwaert)
3-3: Lorenzo Berwouts
4-3: Brecht Van Waeyenberghe
5-3: Marijn De Paepe (assist Jordy Van Melkebeke)
5-4: Lorenzo Berwouts
6-4: Christof Maes (assist Jens Okerman)
7-4: Jordy Van Melkebeke (assist Thomas De Moor)

Opstelling Borsbeke:
Arne Van Den Bossche, Thomas De Moor, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde (84’ Daan De Troyer), Stijn De Winter, Roy Janssens, Christof Maes, Ken Van Den Steen (46’ Marijn De Paepe), Brecht Van Waeyenberghe (68’ Jens Okerman), Jeffrey Snauwaert, Jordy Van Melkebeke

Opstelling Gijzel-Oosterzele:
Jens Dirinck, Lorenzo Berwouts, Dimitri Daneels, Kevin Roeland, Glenn Timmerman (81’ Danté Erauw), Gertjan Lemmens, Jens De Neve, Cedric Deracourt (7’ Jari Desot), Ben Leyman, Dino Cornet (31’ Jeffrey Afari), Veldyen Blaaspijp

Na een prima start met 9/15 gingen de Zebra’s op zoek naar de volgende drie punten tegen Gijzel-Oosterzele. Een ploeg die net als ons vorig seizoen kampioen werd in 3e provinciale en terug in 2e provinciale mag uitkomen.

Na het uitvallen van Jany Schamelhout (scheur in meniscus) neemt Jeffrey Snauwaert de positie van linksachter terug in. Doelman Jonathan Van Daele blesseert zich in de opwarming waardoor Arne Van Den Bossche voor de tweede week op rij ons doel verdedigt. Hannes De Middeleer zal nog een 3-tal weken geblesseerd moeten toekijken.

Het regent in Borsbeke, maar in tegenstelling tot de Rode Duivels in Bosnië eerder die avond, geven we graag een compliment aan de familie Coppens en Helie Clompen om de grasmatch in deze conditie klaar te leggen.

Desondanks valt er de eerste 10 minuten van de wedstrijd weinig te vermelden. Beide ploegen wachten af en verkennen elkaar. In minuut zeven moet de onfortuinlijke Cedric Delacourt zich bij de bezoekers laten vervangen. Desot neemt zijn plaats in. Naarmate de wedstrijd vordert komen de bezoekers beter in hun spel zonder kansen af te dwingen. De zebra’s nemen het terug iets te laks op en laten de bezoekers meer en meer oprukken. In minuut 11 volgt er dan een afstandsschot van spits Berwouts. Deze gaat onder doelman Van Den Bossche binnen. De zebra’s zijn niet voor het eerst dit seizoen op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg is even aangeslagen en in de 17e minuut maakt Cornet er al 0-2 van. Onder leiding van Maes en Van Melkebeke zetten we dan de remonte in. Een prachtig uitgespeelde aanval over meerdere stationnetjes, spelverdeler Christof Maes zet gepast voor en spits Brecht Van Waeyenberghe ziet zijn 1e moment van de avond gekomen. Met een lage schuiver maakt hij er 1-2 van. De Zebra’s komen nu helemaal onder stoom. Jeffrey Snauwaert plaatst zich achter de bal en dan weten we al dat er een pracht van een voorzet kan volgen. Jeffrey vindt het hoofd van opnieuw Brecht Van Waeyenberghe en die kopt z’n 2e goal van de avond binnen. Op 10 minuten van 0-2 naar 2-2 en alles is te herdoen. Gijzel-Oosterzele is nu helemaal van slag en de thuisploeg ruikt bloed. Aanvaller en sterke man bij Gijzel-Oosterzele Cornet moet dan na een onschuldig duel het terrein verlaten en zal vervangen worden door Afari. Tien minuten voor de rust plaatst Jeffrey z’n zware linker opnieuw tegen het leder. Met een rake kopbal zet Kenneth Bovendaerde zijn ploeg op voorsprong. Net als bij de vorige kopbal gaat het verdedigende compartiment bij de bezoekers niet vrijuit, maar daar hebben de zebra’s geen boodschap aan. Dit rustig uitspelen en volhouden tot aan de rust zien we de enthousiaste zebrafans denken, maar niks is minder waar. Na een lange bal en getwijfel tussen De Winter en Bovendaerde maakt Berwouts zijn tweede van de avond, 3-3 dus vlak voor de rust. Het spektakel gaat nog even door en Van Waeyenberghe krijgt in minuut 42 de bal in de 16. Hij twijfelt niet en maakt er 4-3 van. Een regelrechte hattrick! Een knotsgekke eerste helft eindigt zo in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust brengt coach Sammy Van Den Bossche Marijn De Paepe in de plaats van youngster Ken Van Den Steen. Marijn laat zich iets daarna direct opmerken door 2 doelpunten te maken in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Z’n eerste wordt nog afgekeurd voor buitenspel, de tweede keer raakt hij wel door de buitenspelval op aangeven van Jordy Van Melkebeke en maakt hij er 5-3 van. Borsbeke is nu veel beter in het spel en Gijzel-Oosterzele kan er enkel nog uitkomen op de counter. Zo een zeldzame counter levert via Berwouts (alweer hij inderdaad) wel de 5-4 op. Kort daarna krijgt bezoeker Daneels zijn tweede gele kaart en mag hij zich gaan douchen. Brecht Van Waeyenberghe wordt direct na de uitsluiting van Daneels licht geblesseerd gewisseld voor Jens Okerman. Jens laat zich meteen opmerken door zijn rust aan de bal. Dit was wat Borsbeke nodig had. In het slotkwartier kopt dezelfde Okerman door tot bij Maes die er 6-4 van maakt. Jordy Van Melkebeke mocht het doelpuntenfestival afsluiten met een prachtige knal in de winkelhaak. De eindstand van 7-4 stond op het scorebord.

Met 12/18 prijken we op een mooie 4e plaats in de rangschikking. Volgende week trekken we naar Gavere-Asper. Een ploeg die sinds jaar en dag meedoet voor een eindrondeticket. Een moeilijke verplaatsing voor onze zebra’s.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01