Speeldag 5: verslag Kluisbergen - KVC DT Borsbeke: 2 - 1

Doelpunt Borsbeke:
2-1: Kris Van Lippevelde

Opstelling Kluisbergen:
Rosseel, Van Eecke, Declercq, De Vogelaere, Buysens, Van Hessche, Vindevogel, Stockman, Maes, Van Steenbrugghe, Van Tieghem, Vanopbroeke, Lauwereyns, De Temmerman, Valepijn

Opstelling Borsbeke:
Van Den Bossche, De Moor, Bovendaerde, Van Lippevelde, De Winter, Janssens, Maes, Van Den Steen, Van Waeyenberghe, Schamelhout, Van Melkebeke, Baeyens, De Paepe, Okerman, Snauwaert

Met een 9 op 12 op zak trokken de zebra's op speeldag 5 van de competitie naar Kluisbergen. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen stond met 4 punten uit 4 matchen genoteerd.

In vergelijking met de wedstrijd thuis tegen Denderhoutem diende coach Sammy twee spelers te wisselen in het basiselftal. Arne Van Den Bossche kwam in doel nadat Jonathan Van Daele eerder in de week papa geworden was. Waarvoor nogmaals onze proficiat! Hannes De Middeleer liep in de wedstrijd tegen Denderhoutem een spierscheur op en zal een viertal weken niet beschikbaar zijn. Hij werd vervangen door Stijn De Winter. Hierdoor kwam Jens Okerman voor het eerst bij de 15.

Na een zogenaamde studieronde in het eerste kwartier van de wedstrijd schrok iedereen plots wakker door 2 overtredingen. Aanvaller Van Steenbrugghe ging aan de middenlijn hard door op onze captain De Moor en werd hiervoor terecht met geel bestraft.

Twee minuten later op dezelfde plaats van het veld tikt Roy Janssens een speler van Kluisbergen aan. Tot ieders verbazing geeft de scheids hiervoor een directe rode kaart. Een zwaar verdict voor Roy die zo z'n 1e rode kaart in z'n carrière pakt.

Ondanks de numerieke minderheid is het al snel duidelijk dat dit Kluisbergen geen voetballende topper is en dat de zebra's eigenlijk nog steeds het beste voetbal op de mat brengen.

Na 20 minuten valt de 1e echte kans van de wedstrijd. Brecht Van Waeyenberghe trapt van aan de 16 met rechts richting de winkelhaak. De doelman redt met een mooie zweefduik. Een zogenaamde fotobal plegen doelmannen dan al eens te zeggen. Enkele minuten later snijdt Maes binnendoor, legt open op rechts en opnieuw kan Brecht trappen. Deze keer gaat de bal voorlangs.

De wedstrijd blijft vrij potig en Borsbeke probeert al combinerend, ondanks de man minder, tot kansen te komen. Kluisbergen hanteert de lange bal richting hun snelle spitsen.

Vlak voor rust consternatie bij de zebra's. Jany wordt aan de zijlijn hard aangepakt waarop de linesman z'n vlag in de lucht steekt. Het spel gaat verder en een voorzet van Kluisbergen volgt. Captain Thomas staat ingedraaid richting linesman, ziet de vlag wapperen en pakt de bal met de handen. Plots geeft de scheids penalty aangezien hij niet had gefloten voor fout. De vlag van de linesman was ondertussen terug naar beneden.

Protest alom, maar conclusie: penalty wordt omgezet en 1-0 na 40 minuten. Jany zelf wordt onmiddellijk naar de spoeddienst gebracht. We vrezen voor een zwaar letsel aan de knie. Deze week meer info hierover.

Marijn De Paepe komt de onfortuinlijke Jany vervangen.

Twee minuten later moet ook Brecht het terrein gekwetst verlaten. Jens Okerman maakt zo z'n debuut in het 1e elftal.

We gaan de rust in met heel wat schade: 1 rode kaart, 2 geblesseerden en een 1-0 achterstand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Borsbeke speelt nu met 3 achteraan en probeert nog steeds het spel te bepalen. Kluisbergen blijft loeren op de counter en hun snelle spitsen. Het is dan ook op 1 van deze counters dat de 2-0 valt. We noteren dat dit gebeurt bij de 2e kans voor Kluisbergen. Dit na 65 minuten spelen waarvan 50 minuten tegen 10 Borsbekenaren.

Chapeau voor onze spelers die blijven vechten voor elkaar. Een schot van Jordy gaat eerst nog voorlangs, maar in minuut 66 poeiert Kris Van Lippevelde een kanonskogel richting winkelhaak van Kluisbergen. Een knappe goal die de hoop weer doet opleven.

Kluisbergen reageert door een aanvaller van het veld te halen en een extra verdediger in te zetten om zo hun afweer extra te betonneren. Op een doorgebroken aanvaller van Kluisbergen kan Arne Van Den Bossche zijn kunnen tonen. Hij ranselt de gemaakte goal uit zijn doelvlak.

Borsbeke blijft proberen om alsnog een punt mee naar huis te nemen.

Ken Van Den Steen met een schot van buiten de 16. De bal gaat rakelings naast. Christof Maes met een mooie steekpass, de doelman dreigt te laat te komen maar is toch nog net op tijd om Kenneth voldoende te hinderen en hem te beletten de gelijkmaker binnen te trappen.

De laatste minuten gaan in met nog 2 te vermelden situaties. Enerzijds een gemeten voorzet van invaller Jeffrey Snauwaert die aan de 2e paal net naast wordt getikt door Jens Okerman. Dit was de ultieme kans op de gelijkmaker. Anderzijds toch nog maar eens de man van de match in beeld brengen, met name de man in het zwart: Jordy Van Melkebeke wordt onderuit getorpedeerd aan de zijlijn. Diens belager wordt getrakteerd op een gele kaart. De rode kaart van Roy in gedachten is dit veel te licht bestraft...

Conclusie: een frustrerende wedstrijd om volgen. Goeie wil bij de zebra's, maar om eerlijk te zijn schieten we onszelf ook in de voet. Door een domme (maar veel te zwaar bestrafte) fout van Roy aan de middenlijn en door een penaltyfase die onze captain ook niet meer zal overkomen.

Komende zaterdag om 19u30 thuis tegen Gijzel-Oosterzele een nieuwe kans om dit recht te zetten en onze plaats in de top 5 te behouden. Want laat ons niet vergeten: met een 9 op 15 spreken we nog steeds van een geslaagde start!

Forza zebra

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01