Speeldag 4: verslag KVC DT Borsbeke - SK Denderhoutem: 4 - 3

Doelpunten Borsbeke
1-0: Roy Janssens (assist Christof Maes)
2-1: Jordy Van Melkebeke (assist Brecht Van Waeyenberghe)
3-2: Christof Maes (assist Thomas De Moor)
4-2: Roy Janssens (assist Brecht Van Waeyenberghe)

Opstelling Borsbeke:
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes, Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe, Jany Schamelhout,Jordy Van Melkebeke, Bram Baeyens, Stijn De Winter, Marijn De Paepe, Jeffrey Snauwaert

Opstelling Denderhoutem:
Jonas Van Londerseele, Jorben Borgenon, Tom De Bolle, Foeke Rossel, Nils Van Poelvoorde, Gianni Scheerlinck, Mattias De Schrijver, Glenn Melckebeeck, Frank Taptchou Kouamou, Jens De Roeck, KyanVan Impe, Joren Matthijs, Franky Van Der Elst, Zino Asselman, Wesley Van Den Borre

Na de zes op negen mogen de zebra’s, als promovendus, spreken van een geslaagde seizoensstart. Denderhoutem staat met evenveel punten en vormt dus een goede test.

Coach Sammy Van Den Bossche wijzigt zijn elftal van op Winnik slechts op één positie. Jany Schamelhout neemt plaats in de basis ten koste van Jeffrey Snauwaert, die een stek op de bank krijgt toegewezen.

Van bij aanvang leggen beide teams er de pees op en gaat het snel heen en weer. Al na 7 minuten komt Roy Janssens alleen voor de doelman na een actie van Brecht Van Waeyenberghe en op assist van Christof Maes. Hij steekt twee verdedigers de loef af en schildert de bal overhoeks in de winkelhaak. Borsbeke op voorsprong. Op het kwartier legt Brecht Van Waeyenberghe de bal klaar voor Jordy Van Melkebeke. Bezoekersdoelman Jonas Van Londersele is bij de pinken en pakt. De verre uittrap levert een aanval op voor de bezoekers maar ook thuisdoelman Jonathan Van Daele is bij de pinken en plukt de bal netjes uit doel. Even later duikt Gianni Scheerlinck op voor het Borsbeekse doel. Jonathan Van Daele met de vuisten. Denderhoutem houdt er een hoekschop aan over. Tom De Bolle kopt de gelijkmaker binnen. Alles is te herdoen. Denderhoutem gaat er stevig in en na een fout op Jany Schamelhout mag Ken Van Den Steen een vrije trap nemen. Kenneth Bovendaerde kopt op doel, maar de bal raakt de paal. Halfweg de eerste helft legt Brecht Van Waeyenberghe de bal klaar voorJordy Van Melkebeke. Die draait en schiet knap overhoeks binnen. Met een halve omhaal gaat de bal tegen de netten. De thuisploeg opnieuw op voorsprong. Even later moet Jonathan Van Daele opnieuw flink tussenkomen om de gelijkmaker te beletten. Borsbeke vormt een stevig blok en doet het voetballend beter dan de tegenstrever die toch vaak voor de lange bal kiest. De zebra’s blijven kansen creëren maar missen wat geluk bij de afwerking of vinden de doelman op hun weg. Zo worden een poging van Brecht Van Waeyenberghe en een van Jordy Van Melkebeke afgeblokt. Denderhoutem loert op de gelijkmaker en na uittrap belandt de bal bij goalgetter Nils Van Poelvoorde. Die krijgt net iets te veel ruimte en legt binnen. Alweer een gelijke stand. We gaan rusten met de 2-2 op het bord.

Tijdens de rust wordt het even spannend als door een elektriciteitspanne, letterlijk, het licht uitgaat bij Borsbeke. De tweede speelhelft begint dus met 17 minuten vertraging. Beide teams komen ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft. De opponenten gaan al even stevig van start als in de eerste helft. Al in de eerste minuut wordt een aanval van Denderhoutem netjes door Jany Schamelhout afgeblokt. In de 50ste minuut komt een verre inworp van Thomas De Moor voor doel terecht. Christof Maes legt binnen met het hoofd. Borsbeke gaat op zijn elan door en brengt mooi voetbal. Denderhoutem moet de rol wat lossen. Na een kwartier in de tweede helft kopt Brecht Van Waeyenberghe door naar Roy Janssens. Jonas Van Londersele staat ver uit doel en Roy Janssens lobt beheerst binnen. De thuisploeg zit op rozen. De zebra’s blijven uitstekend combineren en Denderhoutem maakt niets meer klaar tot geharrewar in de grote rechthoek door de ref als penalty wordt gecatalogeerd. De bal gaat op de stip. Nils Van Poelvoorde zet om en de bezoekers putten moed uit deze aansluitingstreffer. Ze bieden meer weerwerk en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij wat geholpen door de ref die maar liefst negen minuten laat overspelen. De beste kans is dan nog voor de zebra’s, want een stevige knal van Christof Maes belandt in de handen van de doelman. Borsbeke geeft niets meer weg en houdt de drie punten thuis.

De zebra’s breien zo een vervolg aan een geslaagd seizoensbegin en prijken met 9 op 12 bij de top 5 van de rangschikking. De talrijk opgekomen toeschouwers genoten niet alleen van de overwinning, maar konden vooral het mooie combinatievoetbal waarmee deze zege tot stand gebracht werd smaken. Volgende zaterdag begeven de zebra’s zich met tegenstander Kluisbergen op onbekend terrein, maar het tot nu toe geleverde spel belooft alweer een mooie pot voetbal.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01