Speeldag 3: verslag KVE Winnik - KVC DT Borsbeke: 2 - 5

Doelpunten:
1-0 Jendi Huvet
2-0 Thomas Vissers
2-1 Brecht Van Waeyenberghe
2-2 Christof Maes (assist Roy Janssens)
2-3 Brecht Van Waeyenberghe (assist Roy Janssens)
2-4 Ken Van Den Steen (assist Christof Maes)
2-5 Roy Janssens (assist Kenneth Bovendaerde)

Opstelling Winnik:
Matthias De Jonge, Dries Hemerijckx, Jordi Dupont, Patrick Steenhout, Maxime Seminck, Kestens Kristof, Rayen Bellemans, Jendi Huvet, Raymon Deblander, Thomas Vissers, Jeremy Vanderveken, Sander Poelman, Robbe Deblander, Seppe Deblander, Daan Lettens

Opstelling Borsbeke:
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes, Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe, Jeffrey Snauwaert, Jordy Van Melkebeke, Bram Baeyens, Stijn De Winter, Marijn De Paepe, Jany Schamelhout

Na de verdiend gewonnen wedstrijd op Machelen, en vooral met het geleverde voetbal in gedachten, reist Borsbeke met vertrouwen af naar Denderwindeke. In het verleden werd de trip naar Winnik nochtans niet steeds met succes afgerond.

Het lijkt voor de zebra’s opnieuw op een débacle uit te draaien als Jonathan Van Daele al in de eerste minuut een bal uit zijn netten ranselt en de rebound, na verwarring in de Borsbeekse verdediging, toch de doellijn overschrijdt. De thuisploeg al direct op voorsprong dankzij Jendi Huvet. De zebra’s vinden niet direct antwoord op het spel van Winnik en de organisatie is zoek. Toch kan het een counter op poten zetten na hard werken van Jordy Van Melkebeke. De bal gaat voorlangs. Roy Janssens kan nog recupereren maar schiet in het zijnet. Amper vijf minuten na de eerste Winnikse goal moet de Borsbeekse doelman zich al voor de tweede keer omdraaien. Thomas Vissers zet de 2-0 op het bord. Winnik lijkt op rozen te zitten en Borsbeke krijgt maar geen grip op het stugge werk van de thuisploeg. De zebra’s lijden te makkelijk balverlies en er is te veel afval in het spel. Als de bezoekers toch tot een aanval komen staat een alerte thuisgoalie in de weg. Halfweg de eerste helft ontsnapt Borsbeke ei zo na aan een derde tegentreffer. De bal gaat net voorlangs. Dan komende bezoekers toch eens in het stuk voor. Aanvaller Roy Janssens, na een prima actie van Christof Maes, de paal. Dan lijkt het tij te keren voor de zebra’s. Een nieuwe rush van Christof Maes levert een hoekschop op. Jeffrey Snauwaert trapt netjes voor doel maar niemand kan besluiten. Borsbeke komt nu iets meer aan voetballen toe en Winnik moet wat meer ruimte weggeven. De kansen komen nu wel maar het ontbreekt de bezoekers voorlopig aan wat geluk om de aansluitingstreffer tegen de netten te krijgen. Borsbeke blijft druk zetten. Op slag van rust kopt Roy Janssens de bal in de handen van Matthias De Jonge.

Na de rust blijft Jeffrey Snauwaert in de kleedkamer en neemt Jany Schamelhout zijn plaats op het veld in. Winnik gaat met dezelfde 11 verder. De zebra’s komen gemotiveerd uit de kleedkamer en maken het de thuisploeg al van bij aanvang knap lastig en dwingen dadelijk een hoekschop af. Christof Maes besluit op de doelman. Even later gaat een kopbal van Brecht Van Waaeyenberghe, op aangeven van Jany Schamelhout, over. Pas na tien minuten in de tweede helft daagt Winnik voor het doel van Jonathan Van Daele op. Thomas De Moor ontzet de trap op doel van Rayen Bellemans. In de 57ste minuut pakt Patrick Steenhout geel na een fout net buiten de grote rechthoek. Brecht Van Waeyenberghe krult de vrije trap net naast de muur binnen. De aansluitingstreffer is een feit. Wat hierna volgt is een portie éénrichtingsvoetbal. De zebra’s belegeren het Winnikse doel en dit resulteert tien minuten later in de gelijkmaker. Christof Maes legt binnen op aangeven van Roy Janssens. Amper vijf minuten later gebeurt wat niemand voor rust gehoopt had. Na een hoekschop die door Ken Van Den Steen afgedwongen wordt werkt Brecht Van Waeyenberghe de derde tegen de netten. Winnik maakt niets meer klaar en moet de kelk tot op de bodem ledigen als Ken Van Den Steen de vierde van de dag knap binnenprikt. De zebra’s ruiken de overwinning. Kenneth Bovendaerde heeft de vijfde treffer aan de voet, maar zijn schot gaat net over. Toch ligt de eindscore nog niet vast. Net voor affluiten pikt ook Roy Janssens zijn doelpuntje mee. Na affluiten is de vreugde groot bij de Borsbekenaren. De drie punten kunnen mee naar huis.

De zebra’s winnen hun tweede uitwedstrijd op rij. De getoonde weerbaarheid en uitstekende mentaliteit in de tweede helft verdienen een pluim en openen perspectieven voor de rest van het seizoen. Volgende zaterdag geven de zebra’s oude bekende Denderhoutem partij.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01