Speeldag 2: verslag KME Machelen - KVC DT Borsbeke: 0 - 2

Doelpunten:
0-1: Ken Van Den Steen op assist van Roy Janssens
0-2: Brecht Van Waeyenberghe op penalty na fout op Christof Maes

Opstelling Borsbeke:
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes, Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe, Jeffrey Snauwaert ,Jordy Van Melkebeke, Arne Van Den Bossche, Stijn De Winter, Marijn De Paepe, Daan De Troyer

Opstelling Machelen:
Olivier Brondeel, Diego Gistelinck, Ferre Martens, Gianni Scholier, Jamie Van Assche, Fries De Waele, Gillis Dentyn, Samuel Van Hoye, Lorenz Herman, Niels Deman, Robbie Careel, Pieter Martens, Gilles Heyerick, Tibo Heyerick, Tjorven Baudoncq

Ondanks een stevige prestatie op speeldag 1 tegen titelpretendent Bambrugge, begonnen de zebra’s met 0 punten aan de wedstrijd op en tegen Machelen. Machelen zelf raapte een punt dankzij een gelijkspel tegen Winnik .

De zebra’s beginnen met dezelfde elf in de basis. Op de bank moet Jany Schamelhout zijn plaats afstaan aan Daan De Troyer. Machelen zet van bij de aftrap druk op de bezoekers. Al in de derde minuut gaat hun topscorer Gillis Dentyn op doel af. Jonathan Van Daele komt goed uit en pakt. Op het middenveld verovert Roy Janssens de bal en kruist perfect naar Ken Van Den Steen. Die komt mooi ingelopen en legt de bal onder de doelman door binnen. De bezoekers op voorsprong. Dan komt Borsbeke net als vorige wedstrijd op stoom. Er wordt uitstekend gecombineerd en Machelen loopt constant achter de feiten aan. De doelpogingen volgen elkaar op, maar zowel Jordy Van Melkebeke als Brecht Van Waeyenberghe vinden de doelman op hun weg. Zowat halfweg de eerste helft wordt de doorgebroken Christof Maes hard aangepakt in de 16. De ref legt de bal op de stip en Brecht Van Waeyenberghe zet om. De dubbele voorsprong is een feit. Amper één minuut later gaat een kopbal van Brecht Van Weyenberghe, na een mooie actie van Christof Maes, rakelings naast. Op het halfuur daagt de thuisploeg dan toch nog eens op voor het Borsbeekse doel. Een sterk spelende Hannes De Middeleer kan de doelpoging van Fries De Waele verijdelen. De derde treffer van Borsbeke lijkt in de maak als Brecht Van Waeyenberghe strak op doel schiet. Thuisgoalie Olivier Brondeel redt de meubelen. Daarna alweer een heet standje voor het Machelse doel. Niemand kan besluiten. De daaropvolgende hoekschop wordt door Kenneth Bovendaerde naast gekopt. Met de 0-2 op het bord gaan we rusten.

Na de koffie stuurt de thuisploeg bij en wordt Gilles Heynderick ingebracht. Lorenz Hermen blijft in de kleedkamer. Bij de bezoekers nemen dezelfde elf hun plaats weer in. Het eerste kwartier van de tweede helft gaan de zebra’s op hun elan door. Roy Janssens duikt voor doel op, maar de bal gaat voorlangs. Christof Maes recupereert en legt af voor Brecht Van Waeyenberghe die niet kan besluiten. Ook Thomas De Moor rusht naar voor maar schiet over. De aanvallen volgen elkaar op maar een derde treffer zit er voorlopig niet in. Na een kwartier keert het tij. Robbie Careel gaat alleen op Jonathan Van Daele af. Die redt de meubelen voor de bezoekers. De zebra’s hebben fysiek veel gegeven en de ploeg zakt, net als vorige week, wat in. Tijd voor coach Sammy Van Den Bossche in te grijpen. Een moegestreden Roy Janssens gaat naar de kant en spits Marijn De Paepe komt in. Borsbeke komt nog tot een paar kansen. Zo gaat een vrije trap van Jeffrey Snauwaert rakelings voorlangs en kopt Brecht Van Waeyenberghe een hoekschop in het zijnet. Dan komt Machelen aandringen. Na een inworp voor de thuisploeg schiet Nies Deman over en treft Fries Dewaele de paal. Borsbeke komt goed weg. Het spel wordt wat rommelig en de vermoeidheid begint stilaan haar tol te eisen. Een kwartier voor tijd wordt flankspeler Ken Van Den Steen, na alweer een puike prestatie, naar de kant gehaald en komt Stijn De Winter de tweede helft vol maken. Ondanks de druk van de thuisploeg is het toch Borsbeke dat voor de derde keer de weg naar de netten vindt. Het doelpunt van Kris Van Lippevelde wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel. Een vijftal minuten voor tijd is Borsbeke bijna aan het feest. Een uitstekende individuele actie van Marijn De Paepe strandt op de doelman. Brecht Van Waeyenberghe shot de rebound net over. Machelen countert scherp maar Jonathan Van Daele geeft geen krimp. Even voor affluiten wordt een vrije trap van Fries De Waele door de Borsbeekse defensie van de lijn gehaald. Jonathan Van Daele gaat goed plat en houdt bij de rebound zijn netten schoon. Bij Borsbeke gaat Jordy Van Melkebeke naar de kant en komt Daan De Troyer zijn plaats op het middenveld innemen. Machelen blijft op de aansluitingstreffer azen maar Borsbeke geeft geen krimp.

Ondanks het feit dat de zebra’s de score in de tweede helft niet verder konden uitdiepen en het laatste halfuur de thuisploeg in de wedstrijd kwam, mogen de spelers en de staf tevreden zijn met de geleverde prestatie. Borsbeke haalt zijn slag thuis en de eerste drie punten zijn binnen. Volgende week moeten de zebra’s op Winnik aan de bak.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01