Speeldag 1: verslag Borsbeke - KRC Bambrugge 1 - 2

Doelpunten:
1-0: Jordy Van Melkebeke op assist van Ken Van Den Steen
1-1: Jari Bauwens
1-2: Kevin Goossens

Opstelling Borsbeke:
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes, Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe, Jeffrey Snauwaert ,Jordy Van Melkebeke, Arne Van Den Bossche, Stijn De Winter, Marijn De Paepe, Jany Schamelhout

Opstelling Bambrugge:
Thomas Goossens, Bryan Vinck, Jari Bauwens, Xavier Arnolis, Kevin Goossens, Stef Van Der Hoeven, Maarten Matthijs, Bram Ingels, Glen Coppens, Pieter-Jan Haegeman, Tim Arijs, Nils Vervaene, Koen Tackaert, Jarne De Durpel, Mattias Poedts

Onder de massale belangstelling van zo'n 600 toeschouwers maakt Borsbeke zijn debuut in tweede provinciale tegen buur Bambrugge, dat overkomt uit eerste provinciale. Van bij de start maakt Bambrugge duidelijk dat het drie punten mee naar huis wil nemen. Borsbeke biedt bij aanvang weinig weerwerk en het is duidelijk dat de zenuwen gespannen staan.

Al in de tweede minuut moet Jonathan Van Daele aan de bak. Drie minuten later gaat Glen Coppens op doel af. Thomas De Moor kan in hoekschop werken. Vier hoekschoppen op rij worden goed gepareerd. Na een tiental minuten vindt Borsbeke een antwoord op het openingsoffensief van de tegenstander. Een mooie één-twee tussen Christof Maes en Brecht Van Waeyenberghe komt in de handen van doelman Thomas Goossens terecht. Amper één minuut later legt Kris Van Lippevelde, na een prima individuele actie, de bal breed voor Ken Van Den Steen. Die vindt de goed gevolgde Jordy Van Melkebeke. Deze schuift de bal genadeloos onder de bezoekende doelman door en de 1-0 staat op het bord. Bambrugge lijkt aangeslagen door het dit doelpunt en vindt even geen antwoord op het goede voetbal van de promovendus. Halfweg de eerste helft kan Brecht Van Waeyenberghe ei zo na de score verdubbelen. Van buiten de grote rechthoek gaat de lage schuiver maar net naast. De thuisploeg blijft goed combineren en Bambrugge hinkt achter de feiten aan. Een vijftal minuten voor rust zetten de bezoekers een slotoffensief in, maar de Borsbeekse defensie houdt stand. Met de 1-0 op het bord kunnen we gaan rusten.

Er werd duidelijk bijgestuurd in de bezoekende kleedkamer want coach Levi Jacobs zet een extra aanvaller in. Koen Tackaert komt in de basis ten koste van Bram Ingels. De zebra’s hebben het moeilijk met het nieuwe systeem en het Borsbeekse middenveld krijgt voorlopig geen voet aan de grond. Jonathan Van Daele moet een aantal keer alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Maar in de 49ste minuut moet hij zich toch gewonnen geven en legt Jari Bauwens binnen. De bordjes hangen weer gelijk. Bambrugge heeft het juiste ritme gevonden en de zebra’s moeten op alle vlakken naar adem happen. Borsbeke poogt met man en macht een punt uit de brand te slepen en tot 10 minuten voor tijd lijkt dat te lukken. Dit is echter buiten Kevin Goossens gerekend die in de 80ste minuut de bezoekers op voorsprong brengt. De zebra’s doen wat ze kunnen maar een puntendeling zit er niet meer in.

De zebra’s mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten na een meer dan geslaagde eerste helft tegen gedoodverfd titelkandidaat Bambrugge. Het geleverde spel in de eerste helft toont dat de zebra’s het elke ploeg lastig kunnen maken. Volgende week volgt voor Borsbeke de verplaatsing naar Machelen.

beeckman vds keukens redant 01 gamma 
dvv 01    
sonck 01